Prosjektbank Kunstløftet
Alle
Litteratur
Musikk
Scenekunst
Visuell kunst
Tracks er en audiovisuell danseforestilling hvor lyd, video og bevegelse sidestilles dramaturgisk.
Våren 2014 opprettet Kunstløftet støtteordningen Ung respons for å gi barn og unge mellom 6 og 19 år en mulighet til å nå fram med sine kunstopplevelser og sine meninger om kunst. Vi oppfordret de...
Høsten 2012 bevilget Kulturrådet, med positiv tilrådning fra alle fagutvalg, og etter initiativ fra Kunstløftet, 5,6 millioner over tre år til en plattform for kunstkritikk av kunst for barn og unge.
Kunstløftet lyste ut 5 millioner kroner til en mønstring av kunst for barn og unge i 2016. Formålet var å vise engasjerende kunst som griper inn i og aktualiserer etiske, kunstneriske og...
I løpet av våren 2009 opprettet Kunstløftet et eget nettsted for å kunne samle og presentere dokumentasjon av prosjekter som var gjennomført med tilskudd fra Kunstløftet, samt å publisere artikler, og...
I samarbeid med Kulturrådets FoU-seksjon har Kunstløftet gitt ut artikkelsamlingen Begreper om barn og kunst.
Kunstløftet ga ut til sammen 6 aviser som ble distribuert som innstikk i Morgenbladet og sendt ut til mottakere som hadde meldt seg på en abonnementsliste.
I 2011 arrangerte Kunstløftet i samarbeid med fagområdet Rom for kunst en idékonkurranse om utvikling av nye arenaer til kunst for barn og unge. Kunstnere, kuratorer, arkitekter og formgivere ble...
Kongressen «Vi prøver å planlegge det helt perfekt» ble avholdt på Elvebakken videregående skole i Oslo, 6.-10. juni 2011.
Inspirert av Alice i Eventyrland har Rom for Dans skapt en fantasifull fortelling fylt med merkelige vesener, livsvisdom, heltedåder og helt vanlige mennesker.
"Vannstand" er en hyllest til de langsomt pulserende tidevannsskiftningene langs Norskekysten – laget av komponist Maja S.K. Ratkje og lokale barn som musikere.
Det handler om tingenes verdi. Det som er søppel for noen, er skatter for andre. De trivielle tingene forteller noe om hvordan vi forandrer oss – og den verden vi lever i.
Havengler en hyllest til havet, til det stedet vi kommer fra, hvor livet oppstod.
Underholdende og tankevekkende science fiction-eventyr.
– møte med samtidskunst i barnehagen
Et praktisk tankeeksperiment!
Workshop Valen er ein tverrkunstnarleg workshop i intuitiv skaping og improvisasjon for grunnskuleelevar i Grunnskulen i Sveio kommune.
ungestemmer.no er et nettsted hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan registrere seg og skrive om den profesjonelle scenekunsten de opplever, både på skolen og på andre scener.
Ungdomskunstklubben UKAF (Ung Kunstarena Astrup Fearnley Museet) var en plattform for ungdom mellom 14 og 20 år med interesse for kunst.
– om samliv, kjønn og identitet
«Simon» er en opera for ungdom som handler om isolasjon, sosial deltagelse, ensomhet, håp og mot. Den omhandler også unges forhold til digitale medier og virtuell virkelighet.
– nasjonal barne- og ungdomslitteraturkonferanse i Bergen
– en antologi fra Scenekunstbruket
Utforsking av gjenvunnet glass som materiale for skulpturer, bilder og instrumenter.
Heftige rytmar, utanomjordisk spenning og ei kul heltinne er ingrediensane i vårens astronomiske teateroppleving for barn og familiar.
Hva vil enslige mindreårige asylsøkere si til verden hvis de fikk én sjanse å bli hørt? 80 barn og ungdom ble spurt: Hva vil du si til verden?
- et formidlingsprosjekt
En monolog basert på 2 reiser og 37 intervjuer.
Happening på Bomuldsfabriken kunsthall ved Langsæ. Kreasjoner fra seks kunstnere der barn og unge fra barnehage, grunnskole og videregående skapte en magisk åpning av «Oversettelser».
En serie interaktive performanser for barn, basert på samtidsdans, musikk og visuell kunst.
En selvhumoristisk historie om avstandsforelskelse.
Forestilling satt opp av avgangselever ved dramalinja på Fagerlia Videregående skole i Ålesund sammen med Teatret Vårt.
Workshop om samtidskunst
Utstilling om barnebokillustrasjonar.
Rekontekstualisering av hår-motiver fra kunsthistorien.
Tenk om du kunne spille et spill som forandret alt? Det skjer så mye rundt deg, at alt du ønsker er å forsvinne inn i en annen verden. Hva gjør du?
Et kunstprosjekt om Norges oljerikdom
Keramikere på de unges arena, keramikk på de unges agenda. Hode og hender henger sammen. Det bor profesjonelle keramikere rundt i hele Norge, og dette er en stor og viktig ressurs for de som vokser opp.
Fine art var et flerleddet prosjekt som besto i et seminar om kvinner og grafitti, et veggmaleri, utsmykking av en skole i Halmstad, og produksjon av fanzinen Fup Vol 1.
FIN er en publikasjon om kreative, uredde, lidenskapelige og moderne kvinner og menn som inspirerer oss gjennom måten de lever, arbeider og tenker på.
"Dropout" er en ny og fengende ungdomsmusikal full av energi, sang, rap og dansenumre. Her er dramatikk og humor gjennom en spennende story og et høyst dagsaktuelt tema, nemlig ungdom som sliter i...
En rim- og reglekonsert for barn og eldre.
Arrangement på Litteraturhuset
I «Barn som faller» vil jeg undersøke om det er mulig å lage en scene der en bevegelse skifter fra det gode til det onde i en vending.
Tanken bak Ultima Remake er å la ungdom utforske moderne klassikere fra kunstmusikken i det 20. Århundret, og å ta utgangspunkt i disse for å lage en videoinstallasjon.
Underlandtriologien er en stedspesifikk, eksperimentell, reflekterende og interaktiv forestilling for ungdom om hemmelighold, overvåking og selvutleverende nettvaner, med målsetning om å undersøke...
"La de små barn komme inn" av billedkunstner Vibeke Emilie Steinsholm er en kunstinstallasjon, en forteller-performance og et refleksjonsverksted i kirkerom som berører tema overgrep og vold mot barn.
"Majka, jenta frå Verdsrommet" er en musikkteaterforestilling med utgangspunkt i den tsjekkoslovakisk kultserien fra 1978 med samme navn.
BIT20 arrangerer familiekonsert med nyskrive verk av Torstein Aagaard-Nilsen.
I forbindelse med Bastardfestivalen 2013 arrangerte Roomservices «Culinary cartographies» - et deltakende kartleggingsprosjekt om dagligvarers biogeografi.
Hvordan møter unge mennesker de kunstneriske uttrykkene vi presenterer? Målet med kurset er å trene unge mennesker i å sette ord på en musikalsk opplevelse.
«Sart intervensjon» var et bestillingsverk til Bastard – Trondheim internasjonale teaterfestival 2013 på Teaterhuset Avant Garden.
«WORK IN PROGRESS!» var et bestillingsverk til Bastard – Trondheim internasjonale teaterfestival 2013. 11 elever ved Steinerskolen i Trondheim og 8 elever ved Kum Song skolen i Pyongyang deltok i...
[HHAH ´]!, var en performance som tok i bruk bl.a. lydelementer fra hjemmevideoer, naturkatastrofer og fritidssysler. Stykket ble vist for ungdommer i forbindelse med Hamar Performance Festival 2013.
SPKRBOX er Norges første hiphopteaterfestival; en møteplass for hiphop-hoder, teaternerder og folk som vil oppleve annerledes teater.
«Love Play On Death» er en audiovisuell, flerspråklig teaterforestilling som engasjerer fantasien gjennom tragisk komikk / komisk tragedie, forankret i musikalsk og visuelt materiale.
En tverrfaglig gruppe profesjonelle kunstnere og teoretikere vil undersøke stedet Voiebyen og menneskene der med særlig vekt på de unge.
Hva om du kunne spille et spill som forandret alt?
«SKAPE» er en forestilling med musikk og bilder laget for barn med spesielle behov.
Prosjekt FRØ er et kunstnerisk, kreativt opplysnings- og demokratiseringsprosjekt om frø for og med barn og unge.