Om søknadsrunden
Til denne runden kom det inn i alt 35 søknader på ordningen. Det er vedtatt støtte til 16 av prosjektene.
Antallet søknader til denne fristen ligger noe under snittet for tredje søknadsrunde i et budsjettår. Til gjengjeld er en stor andel av søknadene blitt vurdert å være støtteverdige, jf. tildelingsprosenten i de to første søknadsrundene. En bevilgningsprosent av alle søknader på nesten 50 % i denne runden er godt over normalen i perioden 2014-2017, og speiler en tendens til stadig høyere kvalitetsnivå på søknadsbunken.
Målgruppen for de frie prosjektmidlene spenner bredt, og både frivillige lag og organisasjoner, privatpersoner, ulike stiftelser, museer, arkiv, kommuner og dokumentarfilmskapere er representert i denne runden. Søknadene viser en betydelig variasjon i spennet mellom bevaring og fysisk sikring av kulturarv, via dokumentasjon og innsamling, til formidling i form av f.eks. utstillinger og dokumentarfilm.
Blant de søknadene i denne runden var det 13 prosjekter hvor barn og unge er målgruppe, eller er direkte involvert i gjennomføringen. Tatt i betraktning det relativt lave antallet søknader om støtte barn og unge-prosjekter gjennom hele fjoråret, er det svært positivt at det er kommet inn 28 slike søknader til de tre første søknadsrundene i 2018. Det er også oppløftende at mange av prosjektene holder så høy kvalitet, at behandlingen hittil i år har munnet ut i bevilgning til nesten halvparten av tiltakene. Nedenfor gis en kort omtale av ett av prosjektene som har fått støtte i denne runden.
Kr 150 000 til Samisk kulturforening i Sør-Varanger: Bevaring av kulturarv gjennom formidling av gamle duodji-teknikker
Samisk kulturforening i Sør-Varanger viser til at det opp gjennom årene har vært svært lite undervisning om samisk historie. Barn og ungdom med sterk historisk tilknytning til Sør-Varanger får i dag fortsatt lære lite om sin egen kultur og historie. Tradisjonsoverføringen fra tidligere tider er også blitt brutt. Å lære om egen historie og kultur er med på å bygge opp identitet og trygghet om hvem man er som menneske. Prosjektet skal bidra til å gjenopprette kulturoverføringen innen mykduodji, og fokusere på tradisjonsmønstre innen koftebruk som det synlige symbolet på en tilbakeført, gjenvunnet identitet. I prosjektperioden på 18 mnd vil det bli gjennomført i alt åtte praktiske kurs i sying av Luhkka, luer og hornluer og veving av belter og bånd.
Tall fra søknadsrunden
Antall søknader: 35
Søknadssum: 8 940 000
Antall tildelinger: 16
Tildelingssum: 2 844 000
Prosess:
-
Søknadsfrist: 5.6.2018 kl. 13:00
-
Vedtak i fagutvalg: Dato ikke satt
-
Vedtak i rådsmøte: Dato ikke satt
Søk i tabellen
Søk i tabellen
Søker | Prosjekttittel | Fylke | År | Søknadssum | Vedtaksdato | Vedtak | Tilskudd |
---|