Kunstløftet har fått nye nettsider
Kunstløftet har fått nye nettsider. Redaktør Charlotte Myrbråten har fått med seg noen av landets beste skribenter og ser frem til å vise fram hva som faktisk ligger i det hun selv beskriver som «det noe belastede begrepet kunst for barn og unge».
Kunstløftet lanserer i dag nye nettsider med mål om å skape feltets viktigste referanseside om kunst for barn og unge.
«Kunstløftets nettsider skal være uunnværlig for de som vil bidra til den kanskje viktigste fornyelsen i kulturpolitikken. Velkommen til relansering av www.kunstløftet.no», sier prosjektleder for Kunstløftet, Rolf Engelsen på de nye nettsidene.
Kunstløftet er Kulturrådets satsning for å øke interessen for, anerkjennelsen av og kvaliteten på kunst for unge mennesker. Kulturrådet tok initiativet til satsingen i 2007 og prosjektet er nå inne i sin andre fire-års periode. Mesteparten av den årlige avsetningen på 8 millioner kroner deles ut til prosjekter som faller inn under rammene for ordningen, men frem mot 2015 er det også en prioritet å få frem debatt og diskusjon om både kunsten, kvaliteten og statusen til barnekunsten. Og svaret på dette er nettsiden kunstløftet.no.
- Vi holder deg oppdatert
Redaktør Charlotte Myrbråten håper å skape en tverrfaglig plattform der folk som er opptatt av at kulturuttrykk for barn og unge er relevant kan finne spennende saker om både teori og praksis.
- Kunstløftet skal være et digitalt magasin som holder deg oppdatert med bevegelsene, nyhetene og tendensene, sier Myrbråten.
30-åringen som er bosatt i Bergen, har studert litteraturvitenskap, teatervitenskap og psykologi. Myrbråten har jobbet som musikkanmelder i Klassekampen, teateranmelder i BT og Aftenposten, hun har også erfaring som prosjektleder for ungdomsavisa Frekvens, som dj i Radiofront på NRK P2 og debattredaktør i FETT.
- Det var i ungdomsavisa Frekvens, der ungdom skriver om kultur for andre ungdommer, at jeg ble opptatt av forholdet mellom kunst og barn og ungdom. Og om det egentlig er noe skille mellom kultur for unge og estetiske opplevelser rettet mot voksne, sier Myrbråten.
Rom for diskusjoner og fordypning
Nå håper hun å lage et nettsted med faglig høyt nivå, for alle som er interessert i kunst for unge.
- Vi ønsker å treffe både som driver med dette feltet selv på en eller annen måte, men det skal heller ikke være mer komplisert enn at foreldre som har lyst til å lære om barn/unge, estetikk og hva som rører seg på feltet kan finne spennende saker og kanskje bli inspirert for å ta i bruk mye av de spennende kulturuttrykkene som faktisk finnes, sier redaktøren.
- På nettsidene skal det være rom for både lengre og kortere diskusjoner, intervjuer og saker som retter seg spesifikt mot barn og unge fordi vi mener at det rommet trengs. Også kunst for barn trenger en egen kritikk og et rom for å diskutere. Redaksjonen skal ikke bedrive førstelinje-kritikk. Men vi skal bidra til at de viktigste utfordringene sette på dagsorden, og debatteres, sier Myrbråten.
Babyopera, tegneserier og kritikerens rolle
På spørsmål om hvordan planene for nettstedet ser ut fremover svarer hun at redaksjonen har en idebank som bugner over, og at de er veldig klare for å vise fram hva som faktisk ligger i dette noe belastede begrepet «kunst for barn og unge».
- Vi har fått med oss noen av landets beste skribenter og vi starter med saker om babyopera, tegneserier for barn og voksne, anmeldelser av tidsskrift og setter i gang en diskusjon om kritikerens rolle i møte med aldersbestemt kunst.
Det er bare å følge med på nett for debatter, prosjekteksempler, intervjuer og siste nytt om den kunsten og de menneskene som kan synliggjøre noen interessante sammenhenger og perspektiver om kunst for barn og ungdommer.